Andrea Henry, presidenta del Consell de la Joventut d’Espanya

El passat 1 d’octubre va tindre lloc la vintena quarta edició de l’Assemblea General Ordinària (AGO) del Consell de la Joventut d’Espanya (CJE), a Toledo. En aquesta trobada van ser presents totes les entitats que formen part del CJE i tenen vot i veu dins d’aquest. Al llarg del cap de setmana es van realitzar diverses votacions respecte al posicionament del CJE entorn de diverses qüestions, i va concloure amb l’elecció com a presidenta a Andrea González Henry, expresidenta de la Confederació Estatal d’Associacions d’Estudiants (CANAE).

Andrea va emprendre el seu camí en la participació estudiantil fa diversos anys, en Xarxa Aitana. Des de llavors, la seua implicació ha sigut constant i això li ha permés arribar on està hui.

Entre les iniciatives de la comissió entrant trobem “lluitar perquè la joventut no es quede arrere davant la difícil situació econòmica i la inflació”, en la qual la presidenta va incitar al Govern a “aprovar uns Pressupostos Generals de l’Estat de consens que tinga entre els seus pilars les polítiques de joventut per a garantir una eixida justa de la crisi per a les persones joves”.

Sota el lema “les nostres inquietuds, la nostra veu”, Andrea va voler recalcar com a objectiu imprescindible del nou equip al càrrec “reivindicar la necessitat d’una regulació per Llei del Consell de la Joventut d’Espanya, continuar treballant per la salut mental i formar part activa en els esdeveniments internacionals i europeus en el context de l’Any Europeu de la Joventut i la Presidència espanyola de la Unió Europea”.

La recent Comissió Permanent està composta per un equip “plural i representatiu” on trobem integrants com: Laura Selena amb la Vicepresidència primera, Antonio Báez com a Vicepresident segon de socioeconomía i comunicació, Ricardo Blázquez Fernández amb Coordinació interna i Vocalia de salut, Xabier Triana com a responsable de Relacions Internacional, Germán Antón amb el càrrec de Secretaria, cultura, participació i voluntariat, Mace Ferrer davant la Tresoreria, educació i Lgtbiq+, Izarbe Serrano com a Vocal d’infància, adolescència i educació no formal i Pablo Morente amb la Vocalia d’acció climàtica i cooperació al desenvolupament.