L’IVAJ i COVAES donen una espenta a Xarxa Aitana

El director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, s’ha reunit amb les entitats representatives d’estudiants de la Comunitat Valenciana per a conéixer i donar impuls a la xarxa Aitana de participació estudiantil.

A la trobada, celebrat en la seu de l’IVAJ, han assistit Enrique Martínez Quirós, president de la Federació Valenciana d’Estudiants (FAAVEM) i secretari de la Coordinadora Valenciana d’Estudiants (COVAES); Miguel Vargas-Rodríguez, secretari general de l’Associació Valenciana d’Estudiants (ASVAES) i vocal de COVAES, i Chimo Ferrándiz Calasanz, tècnic de la Xarxa Aitana.

La xarxa Aitana va nàixer de la iniciativa conjunta de la FAAVEM (Federació Valenciana d’Estudiants) i l’ASVAES (Associació Valenciana d’Estudiants), totes dues entitats de l’àmbit de l’educació formal van posar en marxa un projecte per a ampliar i potenciar la participació de l’alumnat valencià dins d’un projecte d’Erasmus+ de Diàleg amb la joventut. La iniciativa va culminar amb la constitució d’una coordinadora d’entitats, la coordinadora valenciana d’estudiants, *Covaes.

Els representants de les associacions estudiantils han explicat que el curs passat, malgrat la pandèmia provocada per la COVID-19, van aconseguir realitzar el seu pla de treball amb un campament d’estiu i la reunió de tardor de la xarxa Aitana.

Així mateix, han informat l’IVAJ del segon campament d’estiu per a representants de l’alumnat, a través de trobades formatives dins del projecte ‘Un pas avant per l’educació’ i que el pròxim curs puguen, siga com siga l’escenari, dinamitzar la participació en els seus centres, fins i tot de manera telemàtica.